Africa ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 708 171

Jump over navigation
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Oostelijk Afrika > Tanzania > Strand

 

Strand

Zanzibar is de naam van de exotische archipel in de Indische Oceaan, vlak voor de kust van Tanzania. Dit is de ideale strandverlenging van uw safari op het vaste land. Zanzibar telt heel veel verschillende hotels en resorts, voor elk wat wils.

Noordkust: ligt op ongeveer een uur rijden van Stonetown. Dit is een populair deel van Zanzibar, de stranden hebben hier een wat rustigere branding dan op andere plaatsen van het eiland. Daarnaast heeft de noordkust ook de beste duiklocaties.
Noordoostkust: hier ligt het plaatsje Matemwe, waar u prachtige stranden vindt die geflankeerd worden door palmbomen, met voor de kust een langgerekt barrière rif. U hoort er de golven op de riffen breken. De lagune biedt beschermd zwemwater, ook bij laagwater. Ongeveer 7km noordoostelijk van Matemwe ligt het paradijselijke Mnemba Island. Dit eiland wordt omringd door koraalriffen en is één van de meest populaire duik- en snorkellocaties van Zanzibar.
Oostkust: deze bestaat vooral uit poederwitte zandstranden, die uitkijken op een turkooisblauwe lagune met in de verte een lang barrièrerif. Langs deze kust liggen tal van vissersdorpjes.
Zuidoostkust: dit deel van het eiland staat bekend om de prachtige bountystranden, de meest exotische van Zanzibar! Een groot deel van de zuidoostkust ligt op het het Michamvi schiereiland, een 10 kilometer lang en 2 kilometer breed stuk land tussen Chwaka Bay in het oosten en de Indische Oceaan in het westen. Hier liggen slechts enkele hotels, dus een behoorlijk rustige omgeving. In de lagune zijn er helaas getijden. Door de ondiepe lagune, kan er alleen bij hoogwater worden gezwommen.
Zuidwestkust: de oceaan rondom de zuidpunt van Zanzibar kan soms wild zijn. Het rif dat de Zuidoostkust beschermt is aan de zuidpunt voor een stuk onderbroken, waardoor er hier soms flinke golven kunnen zijn. Maar aan de zuidwestkust start het rif weer opnieuw, en is er dus terug een prachtige lagune met rustig zwemwater.

Unguja Lodge
alle bungalows en gebouwen zijn op traditionele wijze gebouwd van koraal, kalksteen en andere lokale materialen. De lodge beschikt over een restaurant, een bar en een PADI duikcentrum. U hebt er verschillende excursiemogelijkheden. Zoals een bezoek aan Kizimkazi, snorkelen, zwemmen met dolfijnen, ... Aan het strand en zwembad staan ligstoelen voor u klaar.
Superior LodgeMeer infoGeen prijzen
Breezes Beach Club & Spa
het resort met een tropische tuin ligt direct aan het zandstrand met palmbomen. De ´Salama Dining Room´ is voor het ontbijt en diner, en biedt soms themabuffetten. De ´Breakers grill´ is voor de lunch en barbecue gerechten en de ´Sultan’s Table´ biedt vis- en zeevruchtenspecialiteiten en ook vanuit de Indiase keuken kunt u heerlijke gerechten proeven. De Frangipani spa biedt verschillende massages en schoonheidsbehandelingen.
4.0 starsMeer infoGeen prijzen
Africa Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - tel. +32 51 708 171 - Lic. 1085 - info@africatours.be