Africa ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 708 171

Jump over navigation
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Zuidelijk Afrika > Namibië > Reizen voor families > Familieplezier in Namibië

 

Familieplezier in Namibië - 15 dagen

15 dagen Afrikaanse dieren, woestijnen en ’bush’ van/naar Windhoek
Inleiding
De eeuwige zonneschijn in Namibië biedt een fascinerend schouwspel voor groot en klein. Kinderen kunnen onbelemmerd genieten van de wilde dieren. Wij hebben bewust vaak meerdere nachten in dezelfde accommodatie ingepland, zodat de kinderen kunnen bijkomen van de lange reis en even lekker kunnen ontspannen bij bijvoorbeeld het zwembad. Tijdens de autoritten kunt u natuurlijk altijd een pauze inlassen om een picknick te nuttigen of simpelweg te genieten van het landschap. Dit Afrika-avontuur voor de hele familie is onvergetelijk!
Reisprogramma
(Wijzigingen voorbehouden)
Dag 1: Windhoek ca. 70 km.
U haalt uw huurauto op aan de luchthaven en rijdt naar de lodge die net buiten Windhoek ligt. Hier kunt u ontspannen en de magie van Namibië voor het eerst op u laten inwerken. Wie in een actieve stemming is, kan al een uitstapje maken en misschien zelfs enkele antilopen spotten!
Overnachting Immanuel Wilderness Lodge.
Dag 2: Windhoek – Omaruru (halfpension) ca. 210 km.
U rijdt vandaag noordwaarts. Rondom de Omaruru Game Lodge hebben talrijke wilde duren hun thuis gevonden. U kunt ze op een optionele safari gaan opsporen!
3 overnachtingen Omaruru Game Lodge.
Dag 3 - 4: Omaruru (2x halfpension).
Ontspan nog een dag in deze familiaire lodge. Geniet van de mooie accommodatie, relax aan het zwembad, of maak een optionele safari om de Namibische bush en zijn dierlijke bewoners te leren kennen.
Dag 5: Omaruru – Erongo gebergte (ontbijt) ca. 70 km.
U rijdt verder naar het Erongo gebergte. Klauter op de adembenemende granietrotsen en koel daarna heerlijk af in het zwembad.
2 overnachtingen Ai Aiba Lodge.
Dag 6: Erongo Gebergte (ontbijt).
Ontdek een veelvoud aan rotstekeningen tijdens een wandeling om het gebergte. Alternatief kunt u ook deelnemen aan een begeleide rondrit (optioneel). Ook een rit tijdens zonsondergang wordt warm aanbevolen.
Dag 7: Erongo gebergte – Swakopmund (ontbijt) ca. 270 km.
U vervolgt uw reis op een niet-geasfalteerde weg via Uis en Cape Cross of op een asfaltweg via Karibib en Usakos naar het geliefde vakantieoord Swakopmund, gelegen aan de koele Atlantische Oceaan.
3 overnachtingen Swakopmund Beach Hotel.
Dag 8: Swakopmund (ontbijt).
Deze ochtend staat een begeleide excursie naar de duinen van Swakopmund op het programma. Onder deskundige begeleiding verkent u de woestijn en gaat u op zoek naar de kleine bewoners van deze barre omgeving. Middag ter vrije besteding.
Dag 9: Swakopmund (ontbijt) ca. 70 km.
’s Ochtends rijdt u naar Walvis Bay en gaat u een boottocht maken. Hier ziet u pelsrobben, pelikanen en dolfijnen van heel dichtbij. De middag is weer vrij om bijvoorbeeld lekker te ontspannen op het strand.
Dag 10: Swakopmund – Sossusvlei (ontbijt) ca. 410 km.
U kunt ’s morgens nog wat proviand inslaan in de stad. De komende twee avonden kunt u namelijke net zoals de Namibiërs grillen on der de sterrenhemel.
2 overnachtingen Desert Camp.
Dag 11: Sossusvlei (ontbijt) ca. 130 km.
Het is aan te raden om vroeg in de ochtend te vertrekken naar het Namib-Naukluft NP om daar te kunnen genieten van het lichtspel van de zon met de duinen. Rood reflecterend zand, een blauwe hemel, een groene bush en misschien een eenzaam wolkje aan de hemel – dit is een bont kleurenspektakel! De reis in het duinengebied van de Sossusvlei kan alleen plaatsvinden met een terreinwagen. U kunt echter ter plaatse tegen betaling gebruik maken van de 4x4 pendeldienst (ter plaatse te betalen). Op de terugweg is een bezoek aan de kleine Sesriem Canyon aan te bevelen.
Dag 12: Sossusvlei – Kalahari (halfpension) ca. 325 km.
In alle rust rijdt u vandaag over de bergen naar de Kalahari, die voor typisch Namibisch landschap zorgt. Zacht golvende rode heuvels volgen elkaar op en stralen in het licht van de ondergaande zon.
2 overnachtingen Bagatelle Kalahari Game Ranch.
Dag 13: Kalahari (halfpension).
Geniet vandaag op de lodge van optionele activiteiten. U kunt kiezen uit safari’s, paardrijden, cheeta’s van dichtbij zien, of een interessante ontmoeting met de San Bosjesmannen.
Dag 14: Kalahari – Windhoek (ontbijt) ca. 260 km.
Na het ontbijt en een laatste optionele safari neemt u afscheid van de Kalahari en keert u terug naar de bewoonde wereld, terug naar Winhoek. De rit verloopt grotendeels langs geasfalteerde maar bochtige wegen. Tegen de middag komt u aan in de kleine hoofdstad met een Duitse koloniale geschiedenis.
Dag 15: Windhoek (ontbijt) ca. 45 km.
’s Morgens kunt u nog even kuieren in de stad en de laatste sounivers kopen voor u ’s middags naar de luchthaven gaat. U levert uw huurauto in.
Africa Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - tel. +32 51 708 171 - Lic. 1085 - info@africatours.be