Africa ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 708 171

Jump over navigation
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Zuidelijk Afrika > Zuid-Afrika > Reizen voor families > Bergen en safari's

 

Bergen & safari’s - 13 dagen

13 dagen van Johannesburg naar Kaapstad, malariavrij familieplezier
Inleiding
Tijdens deze rondreis van Johannesburg naar Kaapstad ziet u enkele hoogtepunten van dit fascinerende land, zoals de imposante Drakensbergen, de subtropische Indische Oceaan met de multiculturele haven- en strandstad Durban, een kindvriendelijk en malariavrij wildpark met verblijf in een safarilodge en de zoektocht naar de Big Five, de schilderachtige Tuinroute en Kaapstad met Kaap de Goede Hoop en het pittoreske wijngebied. Gepast en geweldig voor kinderen!
Reisprogramma
(Wijzigingen voorbehouden)
Dag 1: Johannesburg - Drakensbergen (diner) ca. 415 km.
U haalt uw huurauto op en rijdt in zuidelijke richting naar de imposante Drakensbergen. De familieaccommodatie biedt behalve natuurschoon ook een kinderspeelplaats, boerderijdieren om te aaien en mogelijkheden om te wandelen, vissen en zwemmen en paard te rijden.
2 overnachtingen The Cavern Resort & Spa.
Dag 2: Drakensbergen (volpension).
Vandaag heeft u volop de tijd om dit bergmassief te ontdekken en er wandelingen te maken. U kunt ook deelnemen aan een van de gratis, begeleide wandelingen. Aan het einde van de dag kunnen de volwassenen zich verheugen op een gratis voetmassage (ter plaatse boeken noodzakelijk).
Dag 3: Drakensbergen - Durban (ontbijt) ca. 250 km.
Het volgende doel van de rondreis is de multiculturele, subtropische strand- en havenstad Durban aan de warme Indische Oceaan. Onderweg kunt u een stop maken bij de Howick waterval en de Nelson Mandela Capture Site.
2 overnachtingen Hotel Balmoral.
Dag 4: Durban (ontbijt).
Ontdek Durban te voet. Wandel over Afrikaanse markten en Indische bazaren of bezoek uShaka Marine World, dat behalve een aquarium en dolfinarium ook een kinderparadijs aan het strand is. Uw kinderen zullen dol zijn op de vele glijbanen in het waterpark!
Dag 5: Durban - Port Elizabeth - Kariega GR (halfpension) ca. 140 km.
Vlucht naar Port Elizabeth, waar u uw nieuwe huurauto ophaalt (vlucht niet inbegrepen). Vervolgens rijdt u naar het malariavrije Kariega wildreservaat, waar u in de late middag een safari in een open safarivoertuig maakt op zoek naar de Big Five.
2 overnachtingen Kariega Main Lodge.
Dag 6: Kariega GR (volpension).
’s Morgens vroeg en in de late middag gaat u opnieuw op safari. U beleeft de Afrikanse fauna en flora van héél dichtbij!
Dag 7: Kariega - Tsitsikamma NP (ontbijt) ca. 310 km.
De dag begint vroeg met een safari in een open safarivoertuig. Na een laat ontbijt rijdt u naar de Tuinroute, een schitterende kuststreek met bergen, rivieren, stranden en lagunes. Maak hier een mooie wandeling naar de Storms River hangbrug.
Overnachting Tsitsikamma Restcamp.
Dag 8: Tsitsikamma NP - Knysna ca. 80 km.
Knysna ligt aan een schilderachtige lagune. Maak hier een optionele boottocht, bezoek een van de markten en winkelgebieden zoals het Waterfront of geniet aan het strand.
2 overnachtingen Knysna Hollow Country Estate.
Dag 9: Knysna (ontbijt).
Geniet vandaag van een wandeling, kanotocht op de rivier, het spelen van minigolf, het observeren van vogels of een stranddag. Erg boeiend zijn ook Monkey Island en Birds of Eden.
Dag 10: Knysna - Mossel Bay (ontbijt) ca. 105 km.
In het spoorwegmuseum in George kunt u oude locomotieven uit vervlogen tijd zien en heeft u de mogelijkheid om met een oude stoomlocomotief langs de kust te rijden. Ook kunt u een optionele boottocht maken naar het Robbeneiland voor de kust van Mossel Bay.
Overnachting The Point Hotel.
Dag 11: Mossel Bay - Oudtshoorn (halfpension) ca. 95 km.
Via de prachtige Robinson Pass gaat u verder naar Oudtshoorn in de Kleine Karoo. Hier vindt u de Cango druipsteengrotten, ontelbare struisvogelboerderijen en de Cango Wildlife Ranch. ’s Namiddags gaat u op begeleide safari. Optioneel kunt u ook een stokstaartkolonie bezoeken.
Overnachting Buffelsdrift Game Lodge.
Dag 12: Oudtshoorn - Stellenbosch (ontbijt) ca. 400 km.
Via de afwisselende Route 62 en Montagu komt u in de Kaapse wijngebieden met landgoeden in Kaap-Hollandse stijl. Stellenbosch is het centrum van het wijngebied, waar u een wandeling door de historische stadskern kunt maken.
Overnachting River Manor.
Dag 13: Stellenbosch - Kaapstad (ontbijt) ca. 75 km.
Na een korte rit bereikt u Kaapstad. U heeft nog de tijd om aan het V&A Waterfront de laatste souvenirs te kopen, waarna u aan het einde van de middag naar de luchthaven rijdt en uw huurauto inlevert.
Africa Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - tel. +32 51 708 171 - Lic. 1085 - info@africatours.be